ELMAS TEL HALATLARI

ELMAS TEL HALATLARI

ELMAS TEL HALATLARI

  • En zor çalışma koşullarında bile sıyrılmaz
  • Çalışma sırasında tam dairesel döner ve her tarafından eşit aşınma sağlar.
  • Kesilen talaşı sürekli boşaltır ve kesim hızını sabit tutar.
  • Köşeleri dönerken gövde eskimesi olmaz ve elmas sokette çıtrak halinde kırılma yapmaz.
  • Kesilecek taşın cinsine göre özel üretim yapılır.

Elmas tel, her bir metresine mermer için 28-30 adet boncuk, granit için 36-40 adet, Beton için 36-40 adet gelecek şekilde boncuk dizilmelidir.

Elmas tel halat dizilirken, yaylar elmas boncuklara tam baskı yapacak şekilde iyi sıkılmalı kesinlikle gevşek bırakılmamalıdır. Aksi takdirde tek taraflı aşınma ve göbek burcu deliklerinde büyüme meydana gelebilmektedir.

Elmas tel halat çalıştırılmadan önce bağlantı elemanlarının zıt yönünde her 1 metre için bir kere burulmalıdır. Tel yanlış yönünde burulursa bağlantı elemanlarında çözülme ve boncuklarda tek taraflı aşınma meydana gelir. Eğer tel yetersiz burulursa, kendi etrafında gerektiği gibi dönemeyeceğinden düzensiz aşınacak ve verimli bir kesim elde edilemeyecektir.

Elmas tel halat çalıştırılırken, su debisi yeterli olmalıdır. Çıkan suyun renginden yeterli olup olmadığı anlaşılabilir. Eğer verilen su berrak çıkıyorsa fazla kullanıldığı; kuru mermer tozu ve parçacıkları çıkıyorsa suyun yetersiz verildiği anlaşılır. Verilen su miktarı yetersiz olursa boncuklarda yanma ve aşırı aşınma; eğer su fazla olursa da su yastığı neticesinde kesim hızında düşme meydana gelmektedir. Bu durum, gereksiz enerji tüketimi ve zaman kaybına yol açmaktadır.

Elmas tel halatla kesim yaparken aşırı gergiye alınmamalıdır. Aşırı gergiye maruz kalan teller konik ve tek taraflı aşınır, erken bitme meydana gelir.

Elmas tel halatla çapraz bağlama yapılmamalıdır.Yapıldığı taktirde boncuklar birbirlerine çarparak kırılmaya ve boncuklarda hasara yol açar.

Doğabilecek her tip sorununuzda Teknik Servisimize danışınız

Size nasıl yardımcı olabiliriz?